CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, May 03, 2013

::Fantasy vs. Reality::

Sejak dua menjak layan blog Kak Zu @ Mama Tia Mia ni, selalu la berangan nak rumah macam Kak Zu. Tapi itu mungkin hanya fantasy sahaja...realitynya, hmmmmm wallahu'alam, tak tau la boleh buat ke tak...

Nak ikutkan, rumah Kak Zu ni intermediate, sama je dengan rumah saya, rumah tengah. Tapi the way she decorates macam rumah corner lot and saya dapat rasakan penuh ketenangan dan kerterujaan tiap kali dia share pics on rumah dia... :)

Contohnya...

*dari blog mama tia mia*
*dari blog mama tia mia*
Dah la ada verandah and tempat-tempat lepak dan makan-makan kat luar, pastu anak2 pun ada space untuk get close to nature macam gambar bawah ni...

*dari blog mama tia mia*
*dari blog mama tia mia*

Cantik kan?? Tu belum tengok kat dalam lagi.... :)

Tapi untuk rumah saya ada kawasan macam ni, hmmmm macam satu perkara yang mustahil...huhuhu. Pokok-pokok yang ada sekarang pun tak berbela sangat...

Cuma, apa yang Allah dah izinkan.....jeng je jeng...........

Tidaklah extravaganza macam rumah kak zu ni....yang boleh ahli keluarga lepak2 sambil tengok orang berkebun...kanak-kanak bermain pondok-pondok, main buai....

*dari blog mama tia mia*

Cuma ini sahaja...alhamdulillah, rezeki dari Allah.....


This one saya order from Intan Garden owned by Puan Yati & En Rosmadi. Costed RM1500 including delivery charge. Cepat juga diorang buat..around 2/3 weeks after confirtmation of order. Material dari kayu balau and insya-Allah boleh tahan hujan panas dlm 20-25 tahun, bak kata En Rosmadi la, me yet to tunggu lagi 20-25 tahun to confirm hehehehehhee.

Errr tgk lantai tu nampak sangat jarang dicuci dan disental kan...apa bahan pencuci yg bagus ya untuk lantai luar?? Anyone can suggest

Hajat di hati nak cat luar tu color putih macam rumah Kak Zu, tapi tak approved pula oleh en. suami. Now tengah fikir-fikir semula color yang sesuaiiii....korang ada idea? Rasa macam nak biru or hijau...tapi nak kene tengok tone la kut....OK x?



4 comments:

Smiley said...

akak sy pon minat la kerusi tu..brapa dan beli di mana?

Zuraimah Ismail said...

Farra, kita dah jawab dlm blog entry yang sama...:) menarik kan...order la...

AppleCrux said...

K Ida pun suka tgk blog Mama Tia Mia ni...ambik inspirasi..hahaha tp tak jadik realiti lagi setakat ni..Anak sedara dia yg Ikin tu opismate K ida..

Zuraimah Ismail said...

Kak Ida, rumah anak sedara dia yg Ikin tu pun cantek juga....diorang ni mmg terror deco kan

Post a Comment

Glad to her from something from you...:)