CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, September 18, 2013

{School Trip}

Assalamu'alaikum. Lama dah tak update blog ni. Hari ni just nak note on lawatan sekolah yang Anisah sertai Sabtu lalu. Alhamdulillah, pihak sekolah tiap-tiap tahun akan buat lawatan sambil belajar ke beberapa tempat di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur. Tahun lepas tiada rezeki Anisah, tahun ni, Alhamdulillah. Semoga ada kebaikan buat Anisah dan rakan-rakan yang lain.

Memandangkan saya teringin sangat nak buat project life tho it is already September...kita start je la dengan apa yang ada ni.. :)

2 minggu sebelum lawatan, cikgu dah berikan surat untuk minta kebenaran ibu bapa. Of coz la kitorang bagi kan walaupun asalnya we had a plan to north. Since it was not a fixed program, kita cancel aje... :) So boleh lah cik Adik ni join trip sekolah dengan kawan-kawan.


Kena ada kat sekolah by 7AM. Ni Anisah yang cakap. Mama follow aje. Since dia kata breakfast cikgu sediakan, dia cuma minum teh tarik je kat rumah. Sampai sekolah dapat nasi lemak. Kena makan juga sebab cikgu2 tak nak diorang lapar pula dalam bas nanti.. :)

Tempat-tempat yang diorang akan pergi:
  1. Kilang pizza Domino
  2. Cruise Tasik Putrajaya
  3. Kilang coklat Beryls
  4. Masjid Negara
  5. Zoo Negara

Si adiknya, turut join hantar kakak naik bas sekolah. Since she just woke up, so pergi sekolah dengan baju tido...


Sebelum naik ke bas, diorang kene dengar briefing dulu. What do's and don'ts.

 


And about 9AM, she left us. While she was away, we attended 2 weddings and then back to the school to pick her up. Wait till the next entry of what she has been experiencing during her visit....

Till next time, ma'as salamah...

2 comments:

MamaTiaMia said...

Salam Zuraimah:) I saw your white garden bench below- cantik!! i love it:) that's a good start:) tiles jenis macam rumah saya dan zuraimah tu memang susah nak bersih sepnuhnya- try pencuci "Ducks" warna hitam untuk toilet tu- that one very powerful but make sure tak kena tangan or kaki.

Zuraimah Ismail said...

Salam Kak Zu :). Tula, burukkan jadinya tile tu...nak basuh selalu x larat pula...huhuhu. Thanks for the tip. Lepas ni nak zaasssss cari pencuci Duck tu. Thanks for coming over here... :)

Post a Comment

Glad to her from something from you...:)